We helpen je in 4 stappen aan je volgende baan

Vanuit ons werk weten we als geen ander hoe belangrijk de keuze voor een nieuwe baan kan zijn. Zowel voor je dagelijkse werkplezier en succes als voor je professionele toekomstplannen. Het Dealmasters recruitment en coaching proces is ingericht om precies die stap te maken die op dat moment bij je past.

We luisteren...

…naar jouw wensen, ideeën en plannen voor je toekomstige carrière en naar je positieve en negatieve ervaringen in eerdere functies. We zetten je aan het denken en aan het praten. Zo krijgen wij een helder beeld van wat voor jou op dat moment de beste stap is. Denk alvast eens na over je volgende stap op basis van de 6 vragen hieronder!

We zoeken...

…vacatures die aansluiten bij wat je zoekt. We netwerken met directeuren, met salesmanagers en houden vacaturesites in de gaten. Kortom, we doen alles waar jij zelf geen tijd voor hebt.

We zorgen voor een vloeiend sollicitatieproces

We helpen je bij de sollicitatie door het schrijven van een aanbeveling en het sturen van je CV. We helpen je ook bij het inplannen en voorbereiden van de sollicitatiegesprekken en de salarisonderhandelingen.

We begeleiden je...

wanneer je eenmaal begonnen bent bij je nieuwe werkgever. Dan begint ons werk pas echt! Door middel van frequent contact, advies en waar nodig trainingen garanderen we de beste start die je in je nieuwe functie kunt hebben.

Wij helpen met een verbetering op deze 6 punten bij je volgende baan

Ben je geïnteresseerd in wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan gerust een afspraak!

werk en succes

Een kloppend vervolg

Je nieuwe functie moet een logisch vervolg zijn op wat je al hebt gedaan en geleerd. Dat betekent niet dat je hetzelfde moet doen, maar dat je nieuwe verantwoordelijkheden aansluiten bij je talenten en binnen je macht liggen, zodat je ervan groeit.

Een goed management

Wat ”goed” management is, is voor iedere werknemer verschillend. Het gaat erom dat je wordt aangestuurd op een manier die bij jou past. Door iemand die je vertrouwt en die een voorbeeld voor je is. Iemand waar je van kunt leren en die meewerkt aan jouw succes. En jij daarmee aan zijn succes.

Een stap in de juiste richting

Of je nu ooit voor jezelf wil beginnen, een team aan wil sturen of juist zelfs ooit de sales uit wil groeien, de stap die je nu kiest is bepalend. Zie je carrière als een bouwwerk. Elke verdieping die je toevoegt is de basis voor de volgende.

Collega's

Je brengt misschien wel 10 keer zoveel tijd met je collega’s door als met je vrienden. De manier waarop je team samenwerkt, communiceert, elkaar ondersteunt en natuurlijk ook lol trapt is een van de belangrijkste factoren van werkplezier.

Intrinsieke motivatie

Niets is zo bepalend voor je werkplezier en succes als intrinsieke motivatie. Het is daarom erg belangrijk dat je motivatie kunt halen uit je werk. Of dat nu het helpen van klanten of het behalen van targets is maakt niet uit, maar je komt er wel je bed voor uit. Zorg dus dat het telt.

Zelfontplooiing binnen je functie

Of het nu gaat om groei van je vaardigheden, gewicht van gesprekspartners of grootte van deals. Zelfontplooiing geeft altijd voldoening.