Welkom op onze vacaturepagina!

Je had hier waarschijnlijk de openstaande vacatures bij onze opdrachtgevers verwacht. Die staan hier niet, en daar is een goede reden voor.

We willen namelijk dat je eerst goed nadenkt over het soort bedrijf waar je naar op zoek voordat we ons laten leiden door wat onze opdrachtgevers zoeken. Je trouwt tenslotte ook niet met iemand omdat je zo goed in zijn of haar ideaalplaatje past.

We hebben van tevoren vier eigenschappen bedacht die per bedrijf verschillen. Deze eigenschappen zijn vooral bedoeld om je aan het denken te zetten: Bij wat voor soort bedrijf zie jij jezelf werken?

Welke van deze eigenschappen past het best bij jou?

Onderstaande categorieën zijn op chronologische volgorde ingedeeld. Je eerste serieuze job begin je als junior accountmanager, waarna je je uiteindelijk hoopt op te werken tot salesmanager.
Uiteraard werkt het bij ieder bedrijf net even anders, maar globaal zijn dit de vier functieniveaus waarin wij bemiddelen:

JEROEN
- HBO (bijna) afgerond
- Enige verkoopervaring opgedaan
- Je eerste (echte) baan

Wat ga je doen:

Het verkopen van een product of dienst is een wereld van verschil. Bij een product moet je echt iets tastbaars verkopen. Dit kan erg lastig zijn, omdat de meeste producten al bekend zijn bij de klant. Bij het verkopen van een product ben je echt afhankelijk van de kwaliteit van het product, hier heb je zelf geen invloed op.

In tegenstelling tot een product, is een dienst juist niet tastbaar. Bij het verkopen van een dienst is jouw invloed als verkoper groter, omdat jij moet aangeven wat de dienstverlening kan betekenen voor de klant.

Wat ga je leren:
JEROEN

Meer Informatie
- HBO afgerond, paar jaar werkervaring
- Klaar voor het echte werk

Wat ga je doen:
Een ander belangrijk punt bij het kiezen van een bedrijf waar je jezelf ziet werken, is de leeftijd van het bedrijf. Ga je liever aan de slag bij een bedrijf dat al jaren meedraait en een geoliede machine is op de desbetreffende markt, of sluit je je liever aan bij een start-up die op het punt staat de markt te betreden?

Wat ga je leren:

Naast de leeftijd is ook de structuur van het bedrijf een belangrijk aspect. Vind jij het leuk om in een team te werken, of werk je liever aan je eigen project? Heb je behoefte aan begeleiding of word je liever vrijgelaten in je doen en laten? Of begeleid je liever een team? Iedereen heeft hierin zijn eigen voorkeur.

Meer informatie
- Minimaal 4 jaar werkzaam
- Communicatie op C-niveau
- Mooi eigen netwerk

Wat ga je doen:
Met de kernwaardes van het bedrijf bedoelen we vooral de positie van het bedrijf in de maatschappij, de normen en waarden van het bedrijf. Werk je liever voor een bedrijf waar het grof gezegd draait om geld verdienen, of kies jij voor een bedrijf dat zijn steentje bijdraagt aan onze planeet en MVO hoog in het vaandel heft staan?

Wat ga je leren:

Meer informatie
- Commerciële leider
- Succesvol in sales
- Toe aan de volgende stap

Wat ga je doen:
Last but not least, de branche waarin het bedrijf actief is. Hier heb je ongetwijfeld al eerder over nagedacht en een bepaalde voorkeur bij en het is goed om deze ook in je achterhoofd te houden. Wanneer jij als persoon meer affiniteit hebt met de branche waarin je actief bent, heb je meer kans van slagen als verkoper.

Wat ga je leren:

Heb jij voor jezelf een goed beeld van je persoonlijke voorkeuren per eigenschap? Neem dan contact met ons op! Onder het genot van een kop koffie kunnen wij jouw voorkeuren koppelen aan een vacature.

Meer informatie